З миру по нитці – бійцям поміч (Первомайск Инфо)

У суботу, 10 жовтня, на центральній площі Первомайська відбувся благодійний ярмарок в підтримку бійців антитерористичної операції. З ініціативою його проведення виступили представники громадської організації «Майдан південь» спільно з іншими міськими волонтерами.

– Ми проводили минулого року 11 жовтня благодійний ярмарок, в цьому році вирішили в цей же час провести благодійний ярмарок. Кошти потрібні нашим бійцям. Знову йдуть холоди, окопи копаються, роботи проводяться.
Знаєте, є така тенденція, люди кажуть: «скільки можна годувати ту армію». А я кажу людям «а ви їсте кожного дня?» А вони кожного дня ризикують життям, розповідає співорганізатор ярмарки Ганна Гарда.

До участі в ярмарку відгукнулися далеко не всі запрошені, нарікають волонтери. Серед присутніх на площі нечисленні виробники хлібобулочної продукції, торгівці трикотажем, учасники гуртків рукоділля. Продавці розповіли, що відвідувачі шукали товари подешевше, але уникали скриньок для збору коштів. Трохи активніше йшли справи біля ятки з хотдогами та пиріжками:

– Хотдог сім гривень, гамбургер десять гривень, піца десять гривень. Пиріжки з капустою і картоплею по 4 гривні. Мабуть одиниць 20 вже взяли. Це тільки я приїхала, поставила стіл і вже зразу набігли люди і купляли, розповіла Тетяна Качанова.

Нелегкий вклад в справу збору коштів для українських військових зробила Лялька. Поні зі стайні «Агрофірми Корнацьких» майже без перепочинку катала дітлахів разом з Панацеєю – англійською скаковою кобилою. Всі зібрані кошти доєднали до благодійної допомоги.
Біля торгових рядів стоїть мікроавтобус зі світлинами, на яких відображена робота волонтерів. Цей автомобіль з моменту відправки в зону АТО наїздив майже 35 тисяч кілометрів. Нині повернувся на ремонт. Поруч з транспортним засобом стоїть боєць АТО Андрій Шарий. Чоловік лише два тижні як демобілізований, а вже знову збирає документи для вступу в лави збройних сил:

– Это займет какое-то время. Очень много медкомиссий, много документов надо собирать. Где то месяц полтора у меня это займет. Вернувшись домой я понял, что дома отсидеться у меня не получится. И практически с первого дня начинаю помогать волонтерам, тем ребятам, которые остались на передовых. Что бы хоть как-то, зная как там тяжело, нам дома проще, что б помочь им на передовой. Тем более что близится зима, под кустиком не отсидишься. Помощь наша еще необходима.

Попри невелику активність первомайців, волонтери не опускають рук. Говорять, важлива кожна копійка, тому зарано впадати у відчай. Тим більше, роботи ще багато, допоки настане справжній мир:

– Будемо працювати до того часу, поки в Україні не настане мир. Мир не такий як зараз, а коли все виведеться і ми залишимося в своїх межах без всяких сепаратистів, терористів. От тоді ми закінчимо свою роботу, – підкреслив Ігор Городнюк ,голова ГО «Майдан Південь».

Loading

.