Що думають школярі Первомайщини про повернення до офлайн навчання?

1 грудня у школах Первомайської громади розпочалось очне навчання учнів. Гарного настрою школярам у цей день додав сніг, який мов на замовлення розпочав зиму з пухнастих сніжинок.

Після довгого карантину школярі сіли за парти у своїх класах. Нарешті побачили своїх друзів вживу, а не з екранів комп’ютерів та планшетів. Журналісти вирішили поспілкуватись з учасниками навчання та дізнатись, що саме вони думають з приводу офлайн та онлайн навчання.

Христина, учениця 8-класу:

«Хоч і онлайн навчання доволі просте і ти не виходиш з дому. В безпеці і домашній атмосфері виконуєш шкільні завдання. Та все ж ніщо не замінить живого спілкування з шкільними друзями, та і предмети краще сприймаються, коли бачиш вчителя і можеш налаштуватися на його хвилю».

Михайло, учень 5-класу:

«Нарешті я у школі. Це так чудово. Немов самі стіни надихають тебе на навчання. Та і друзі всі тут. Не дуже люблю вчитися, але за школою дуже скучив».

Анастасія, учениця 7-класу:

«Онлайн навчання має свої переваги, але я вважаю, що приходити до школи, ходити на уроки за розкладом це більше організовує мене, ніж сидіння перед комп’ютером з бутербродом у руках».

Зраділи початку очного навчання і педагоги. Вони майже в один голос говорять, що дуже скучили за дітьми, їх посмішками, допитливими очима та балачками на перервах.

Наразі в усіх школах Первомайської громади створені умови для навчання учнів. І можна лише сподіватися, що епідеміологічна ситуація в регіоні дозволить школярам відвідувати навчання якомога довше.

Соломія Бояр

Loading

.