Маленький первомайчанин Сашко Тішков досі в лікарні: потрібні кошти на операцію

Управління у справах дітей черговий раз інформує жителів нашої громади про стан здоров’я, лікування малолітнього Тішкова Олександра, який залишився без батьківського піклування.

Більшість мешканців Первомайська пам’ятають історію Сашка, який п’ять років тому отримав 85% опіків тіла від удару струмом у 27 тисяч вольт. Хлопчик дивом залишився живим.

Мати хлопчика зникла чи не одразу після трагедії, а батька позбавили батьківських прав. Хлопчик опинився наодинці із болем та недугами у лікарні. Тривали операції з пересадки шкіри, з відновлення функціоналу опечених кінцівок. Сашко не втрачає бадьорості, сподівається на краще.

З 23.08.2021 року по 18.09.2021 року Тішков Олександр разом з добровольцем Вікторією перебували в лікарні «Мотол» (Чехія). В лікарні Сашка обстежили та здійснили медичні процедури по прочищенню трахеї, укріпленню її стінок. Завдячуючи чеським лікарям та небайдужим, у Сашка є трахея, яку створили лікарі з хрящової тканини його ребер. Сашко вже може самостійно дихати з закритою трубкою більше 3-х годин. 18 вересня Олександр повернувся до Первомайська для проходження лікування бактеріальної інфекції, яку довгий час не може побороти, через яку не відбулася операція по закриттю трахеостоми. Через місяць Сашко, поборовши інфекцію, має їхати до Чехії на операцію по закриттю трахеостоми.
Лікування по закриттю трахеостоми триває, попереду багато інших операцій по пластиці тіла. Ці заходи потребують немалих коштів. Грошову допомогу, яка була виділена Миколаївською обласною радою на обстеження та лікування Олександра Тішкова, зібрані кошти небайдужих людей були повністю витрачені. Управління у справах дітей та адміністрація комунального закладу «Первомайська спеціальна школа» знов звернулись до обласної ради за грошовою допомогою на лікування. Грошову допомогу обіцяють надати в січні 2022 року.
Історія малолітнього Сашка, його хвороба, результати лікування – це унікальний одиничний випадок в Україні, адже маючи таку проблему зі здоров’ям, він ще є дитиною без батьків, державною дитиною. Буде дуже прикро, якщо через відсутність коштів все зроблене для цієї дитини піде нанівець.
Небайдужих просять долучитися до збору коштів на лікування Сашка!!!

Loading

.