Сприяла у заволодінні майном держпідприємства на суму понад 900 тис грн – судитимуть працівницю підприємства

Первомайською окружною прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному проваджені за фактом пособництва вчиненню службовими особами державного підприємства Державного агентства резерву України у заволодінні майном підприємства в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Костянтина Щербака, мешканка Первомайського району, обіймаючи посаду вагаря державного підприємства, на усну вказівку виконувача обов’язків заступника генерального директора, діючи всупереч вимогам чинного законодавства, не внесла до журналу обліку вагового комплексу та до електронної документації інформацію про вивезення з підприємства 158 тон зерна пшениці і в подальшому приховувала даний факт.

У такий спосіб, вказана особа усунула перешкоди, які унеможливлювали організованій групі реалізувати свій злочинний намір на заволодіння зерном пшениці Державного агентства резерву України загальною вагою 158 тон на суму понад 900 тис грн та сприяла в подальшому у приховувані злочину.

6 вересня 2021 року обвинувальний акт скеровано до Арбузинського районного суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Loading

.