Судитимуть посадовців через будівництво спортивного майданчику в центральному парку Первомайська

Замах на розтрату бюджетних коштів при будівництві спортивного майданчику – чиновнику Первомайської міської ради, представнику підрядника та інженеру технічного нагляду повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури слідчими повідомлено про підозру начальнику Управління житлово-комунального господарства Первомайської міської ради, підряднику та інженеру технічного нагляду за фактом замаху на розтрату бюджетних коштів під час будівництва спортивного майданчика на території парку культури і відпочинку «Дружби народів» у м. Первомайськ та за фактом службового підроблення.
За інформацією керівника окружної прокуратури Костянтина Щербака, у 2019 році між Первомайською міською радою та товариством укладено договір підряду щодо будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям.
Представник підрядника – майстер підприємства, маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість.
Після чого, підприємець, який здійснював технічний нагляд за будівництвом вказаного майданчику, та посадова особа Первомайської міської ради, достовірно знаючи, що представник підрядника вніс до акту виконаних робіт недостовірні відомості, підписали його.
На підставі недостовірних документів на розрахунковий рахунок товариства в якості оплати за виконані роботи повинні були перераховані бюджетні кошти у сумі 143,5 тис грн. Однак, вищевказані особи не змогли заволодіти бюджетними коштами, так як їхня протиправна діяльність була виявлена та припинена правоохоронцями.
Зокрема, посадовцю міської ради та представнику підрядника повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, інженеру технічного нагляду – за ч. 5 ст. 27, ч.2 ст.15 ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України.
Слідство триває.

Loading

.