В Берізках на Миколаївщині попрощалися з бійцем, який загинув під Мар’їнкою (Первомайск Инфо)

3 червня в боях під Мар’їнкою загинув навідник першого механізованого відділення 28 окремої механізованої бригади Олександр Леонідович Галущинський, житель села Берізки Миколаївської області. До лав ЗСУ Олександра мобілізували 1 серпня 2014 року, наступного місяця родина чекала на повернення батька. 8 червня відбулося прощання з героєм в рідному селі.
Народився 9 січня 1973 року. Свій шлях боротьби з несправедливістю розпочав ще в 2013 році в складі 4 Сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. Олександр поїхав на Майдан після того, як беркут побив студентів. «Я не можу дивитись як б’ють дітей» – говорив Олександр, сам батько двох хлопчиків 3 та 10 років, а ще дівчинки від першого шлюбу. 
Вже там було помітно його відвагу та незламність характеру. В складі 4 Сотні Самооборони, в якій також був козак Гаврилюк, захищав будинок Профспілок та медпункт. Про це розповів первомаєць Олексій Перстньов, який разом з Олександром поїхав протестувати проти режиму Януковича. Революцію Олександр підтримував до останнього, покинувши Майдан на самому його завершенні. 
Згодом Олександра мобілізували. Справжній патріот, як говорять про нього близькі, не вагався в своєму рішенні стати на захист Батьківщини.
Загинув 3 червня на полі бою, відданий військовій присязі та виконуючи бойове завдання .

Loading

.