Школярів Первомайщини запрошують взяти участь у конкурсі “Антитвір”

Учнів 8-11 класів запрошують до участі у літературному конкурсі «Антитвір», який традиційно відбувається у межах міжнародного літературного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Темою цьогорічного конкурсу «Антитвір» обрано твердження «Як подивитися». Воно про те, що наше сприйняття — неоднозначне. Люди можуть бути різними: одночасно й оптимістами, і скептиками.

Пише Освіта.ua.

«Як подивитися» — це про здорове уживання різноманітностей та навіть протилежностей в одній людині, спільноті та світі. Люди дивляться не лише на себе чи інших, а й на об’єкти, наприклад, твори мистецтва. Тож ідея про те, що дивитися можна по-різному, і стала наскрізною для цьогорічного конкурсу.

Учасникам конкурсу пропонують придивитися до колекції Мистецького арсеналу. Завдання у тому, аби відчути мистецькі твори та по-своєму «вписати» один із них у тканину оповіді. Необхідно познайомитися з трьома мистецькими роботами (Соломон Нікрітін «Подорож навколо світу»Михайло Бойчук «Портрет Василя Седляра»Анатолій Сумар «Вулиця») ближче, й показати, що подивитися на один і той самий об’єкт можна по-різному.

Для участі у конкурсі «Антитвір» 2021 необхідно обрати одну із цих трьох робіт із колекції Мистецького арсеналу, визначити, яким чином робота буде включена до тексту (прив’язка до автора, часу чи стилю твору, або ж дія розгортатиметься безпосередньо «у ній». Картина може й опосередковано згадуватися у тексті) та написати твір.

Жанр, стиль чи структура твору залежать тільки від авторських уподобань. Головна вимога — писати українською мовою та вкластися у 20 тисяч знаків з пробілами.

Критеріями оцінювання твору будуть оригінальність думки, структурність викладу та загальна грамотність.

Головним призом для переможців 1-3 місця стане публікація твору в журналі «Однокласник». Крім того, Visa підтримує конкурс та готує спеціальний приз для конкурсантів. Також переможці конкурсу отримають подарунки від Litosvita. Особлива відзнака чекає і на антитвір, відмічений Підлітковою радою Мистецького арсеналу.

Надсилати твори необхідно на адресу: education@artarsenal.gov.ua. У темі листа обов’язково потрібно вказати Прізвище_Антитвір. У листі необхідно вказати свої прізвище, ім’я, по батькові та номер телефону.

Прийом конкурсних робіт триватиме до 2 травня 2021 року (включно).

Літературний конкурс для учнів 8-11 класів «Антитвір» відбувається в межах Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» з 2018 року. Конкурс спрямований на розвиток критичного висловлювання й креативного підходу до письма у підлітків. Тема конкурсу щороку співзвучна з фокус-темою фестивалю.

Loading

.