Найпоширенішими злочинами серед учнівської молоді Первомайська є крадіжки та хуліганство

05 квітня 2021 року інспектори ювенальної превенції Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області Шевченко Олександр та Корсун Оксана здійснили спільну нараду з начальником Пермайського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центру пробації» в Миколаївській області підполковником внутрішньої служби з Людмилою Міхєєнко.

Захід спрямований на те, щоб привернути увагу до проблем попередження злочинів та правопорушень неповнолітніми. Під час проведення наради було висвітлене таке питання про те, що у підлітків завжди виникає бажання стати незалежним, спробувати щось нове, побувати в іншій, цікавій ситуації. Це природньо і навіть корисно для дітей – все це частина дорослішання. Але вони можуть ризикувати, особливо коли опиняються поза увагою своїх батьків. Тиск однолітків, нудьга, нестримна енергія, а можливо, й інші фактори, що впливають на поведінку, наприклад, вживання пива, можуть привести до невиправданого ризику – і навіть коштувати життя.
Виявивши непослух один раз, дуже легко потім здійснити більш серйозний вчинок.
Людина не народжується злочинцем, а стає ним через певні життєві обставини. Часто діти і підлітки думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони ще неповнолітні. Проте гуманне ставлення до дітей у суспільстві аж ніяк не означає, що треба потурати їм у всьому. Навпаки, слід перевиховувати. Адже багато дорослих злочинців починали свою «кар´єру» ще у підлітковому віці.
Соціально – побутове оточення, важке матеріальне становище більшості сімей, діти, які проживають у складних життєвих обставинах, не контрольованість з боку дорослих – усе це сприяє здійсненню правопорушень та злочинів, до активізації кримінальної ситуації.
Найпоширенішими злочинами серед учнівської молоді є крадіжки та хуліганство. Бажання самоствердитися штовхає декотрих неповнолітніх до конфліктних ситуацій, скоєння зовні безпричинних, а іноді незрозумілих злочинних проявів: побиття людей, з якими не порозумілися, побиття випадкових. Діти підліткового віку, які перебувають не в полі зору навчальних закладів, нерідко скоюють крадіжки самі, або їх залучають до цих справ дорослі.
Та спільна профілактична робота щодо попередження правопорушень та злочинів з боку правоохоронних органів та Первомайського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області органічно поєднує чуйність до підлітка, постійну готовність прийти йому на допомогу з глибокою принциповістю, без будь-яких відхилень від суспільної моралі. А це означає забезпечення морального здоров´я нашого суспільства, гуманних відносин і взаємної поваги між людьми.

Loading

.