На Миколаївщині почала діяти нерестова заборона на лов риби

У Миколаївській області з 1 квітня почне діяти нерестовий заборона на лов риби та інших водних біоресурсів на водних об’єктах.

Про це повідомляє Миколаївський рибоохоронний патруль.

У період нересту заборонена:

Ловля риби та інших водних біоресурсів (крім любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом з берега в дозволених місцях, за межами нерестовищ).

Організація змагань з рибальства і підводного полювання.

Проведення в рибогосподарських водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші.

Пересування будь-яких плавзасобів на нерестовищах, за винятком транзитного переходу і проходу фарватером, виконання робіт по установці бакенів, у випадках надзвичайної необхідності і суден, що здійснюють охорону водних біоресурсів.

Довідка:

Період розмноження або нерест – особливий етап в житті водних біоресурсів. Він обумовлений наявністю у водоймі тих сприятливих умов, в яких пристосований даний вид риби. З нерестом риб пов’язані надзвичайно цікаві явища в їхньому житті. Багато водних біоресурсів перед розмноженням здійснюють так звані «нерестові міграції». Вони обумовлені тим, що кожен вид пристосовується до розмноження в певних умовах, яких немає в місцях відгодівлі.

 

Loading

.