Водоканал-“боржник” претендував на землю в центрі Перомайська (Первомайск Инфо)

Майже 4 з половиною сотки землі – саме така площа потрібна для будівництва громадського туалету . Це на думку керівництва Первомайського міськводоканалу. На останній сесії міської ради комунальне підприємство намагалося отримати дозвіл на відведення земельної ділянки в самому центрі Первомайська. Шматок землі розташований між дитячо-юнацьким центром національного відродження та сквером Героїв небесної сотні.
На початку сесії надійшла пропозиція зняти це питання з порядку денного. Однак 6 депутатів в тому числі міський голова проголосували проти. Тому розгляд відбувся згідно регламенту
Для позитивного рішення голосів не вистачило. Деякі депутати під час голосування вже кепкували про те, що на цій ділянці з’явився б новий магазин. З пропозицією відкласти питання виступив і секретар міської ради.

– Мало дуже прозорості в цьому питанні і обґрунтованості – заявив Станіслав Алексієнко.

Громадська вбиральня не може стояти поруч зі сквером Героїв небесної сотні вважає Станіслав Алексієнко. І пропонує дослухатись думки громадськості під час прийняття такого рішення:

– Немає схеми погодження на виділення цієї земельної ділянки. Немає обґрунтованості з точки зору економічності, технічних можливостей, якщо там облаштовувати громадську вбиральню. – сказав в інтерв’ю секретар міської ради. – Можливо і є якийсь проект який дасть прибуток і це доцільно. Але я хотів би що б в цьому брала участь громадськість. Це обов’язково, тому що місце дійсно привабливе і це обличчя нашого міста.

Навіщо міськводоканалу, який має кілька мільйонні борги і не може сповна виконати свої обов’язки перед споживачами земельна ділянка на умовах оренди? Звідки будуть взяті кошти на будівництво приміщення та підключення комунікацій? Для чого туалету площа землі розміром з присадибну ділянку? Які розрахунки рентабельності? Всі ці питання залишилися без відповідей, оскільки директор водоканалу Сергій Шурко не прийшов сесію.

Loading

.