Двоє чоловіків напали на священника і пограбували церкву у Первомайську

27 жовтня, вранці до поліції звернувся настоятель однієї з церков райцентру з повідомленням про те, що декілька хвилин тому двоє невідомих чоловіків заволоділи майном їхньої релігійної громади.

Як зазначили в прес-службі, священнослужитель розповів поліцейським, що зранку двоє незнайомців у нетверезому стані прийшли до храму та, висловлюючись на його адресу нецензурною лайкою з погрозами застосувати фізичну силу, забрали церковне майно та пішли.

Упродовж декількох годин оперативники разом із співробітниками сектору реагування патрульної поліції встановили та розшукали зловмисників.

Ними виявились місцеві мешканці 38-ми та 58-ми років, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались.  Правоохоронці доставили грабіжників до відділу поліції, де слідчі затримали їх у порядку ст. 208 КПК України.

Зі слів чоловіків, спонукала їх на злочин незгода з побудовою вказаної культової споруди.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від чотирьох до шести років.

За процесуальної підтримки прокуратури наразі вирішується питання оголошення затриманим про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Слідство триває.

Loading

.