Змагання з веслування та кінологічна виставка до Дня народження Первомайська. Фото

Програма святкування Дня народження Первомайська традиційно доволі насичена. Першу половину дня 344-ої річниці заснування містяни традиційно зустрічають заходами в центральній частині міста. Урочисті заходи починаються з молебню в церквах, після чого відкриваються виставки в художніх закладах, відкриті уроки в школах мистецтв а також спортивні змагання.

Зокрема увагу на себе звертає відкритий Чемпіонат області з веслування на байдарках та каное імені Анатолія Дмитрієва. Як і зазвичай, він відбувся на міському пляжі.Як розповів головний тренер Первомайського клубу Олександр Федорченко, на змагання приїхали пона 250 учасників з різних областей України.

Попри карантин, для первомайських веслярів цей рік був дуже успішним. Ми привезли з Чемпіонату України сім перших місць, чотири других і два – третіх. Це дуже вагомий вклад. Сім чоловік з 15, які були в команді області – первомайці. А зараз Курінний Володимир знаходиться у Венгрії, де відбувається Чемпіонат світу. Вчора на дистанції в тисячу метрів він зайняв четверте місце. Попереду в нього ще змагання, – розповів Олександр Федорченко.

Разом з тим тренер веслярів відзначив постійну і значну допомогу команді екс-нардепа Аркадія Корнацького.

Перший віцепрезидент федерації греблі на байдарках та каное Миколаївської області В’ячеслав Ніколаєв відзначив високий рівень організації змагань. Він високо цінив результати спортсменів, зокрема Євгена Довгого під час всеукраїнських змагань. І звернув увагу на те, як міській владі та приватними стараннями у місті вдалося створити потужний клуб з веслування:

Ви  стали піонерами. Міська влада взяла на утримання клуб. Вдало поєдналися бізнес і комунальні старання. І це чудово стало на користь дітям. В Україні це лише другий випадок.

В той же час, в центральному парку відбулася виставка досягнень кінологічного клубу Аякс. Треновані собаки демонстрували свої вміння і навички. Зокрема і з захисту господаря та його майна. Детальніше – на фото.

 

Loading

.