Великодній благодійний ярмарок у Первомайську (Первомайск Инфо)

Благодійний розпродаж власноруч приготованого товару влаштували первомайські патріоти. Ярмарок в підтримку воїнів АТО відбулася 9 квітня в Чистий четвер на центральній площі міста та в фойє будинку культури 

– Четвер це якраз день чистоти, день миру. Чистоти не тільки тілесної, а й чистоти духовної, в помислах, в творчості вона також виявляється. Тому, я думаю, це чудовий день., Господь нас благословив і навіть дав гарну погоду розповіла організатор ярмарку, волонтер ГО «Майдан південь» Ганна Гарда.

На ініціативу організаторів ярмарки відгукнулося кілька навчальних закладів та громадських організацій. Студенти Первомайського політехнічного коледжу та інституту взялися нагодувати всіх, хто прийшов на первомайський майдан

 

– Ми продаємо паски, продаємо торти, продаємо круасанаи
– Паски в нас по 15 гривень, кекси по 5 гривень, шарлотка – 3 гривні, пиріг – 3 гривні, бутерброди – 3 гривні. Ціни для простого люду нормальні – говорять студенти.
– На ці виручені кошти ми купляємо одяг для солдатів. Ми передаємо їх щоб солдати могли себе забезпечити – розповіла студентка політехнічного коледжу Каріна Доброжан. 

Частина товару у студентів залишилася з благодійного свята, що відбулося напередодні в стінах вузу. На час відкриття ярмарки покупців було не багато. Ті що пришли – похвалили молодих людей


– Хочу сказать очень хорошее слово относительно ребят. Они очень постарались: вкусно, красиво оформили, продали. Все будет у них хорошо. Это все легкая рука. Это все сделано с сердцем – висловила думку Таїсія Борисівна.

А поруч зі студентами, до столу зі своїм крамом запрошують учні Чаусівського НВК:

– Це вироби які ми робили для воїнів АТО. І ми їх хочемо продати щоб кошти зібрати і віддати їм туди – розповіла школярка Анастасія Федченко.

Діти з Чаусово 1 вже давно мають досвід волонтерства. Раніше передавали продукти для бійців АТО.


– Сьогодні на ярмарці у нас дуже багато листівок, писанок багато. Ці роботи робили учні разом з вчителькою трудового навчання – розповіла учениця 9 класу Катерина Січкарова.

Поміж товару є і розписане страусове яйце. Втім ціну йому, як решті виробів, не встановлювали з розрахунку «хто скільки дасть».
Поруч з чаусівчянами заробляють кошти для бійців учні первомайської 12 школи. Сувеніри готували всією школою, розповіла Діана Москаленко:


– Я допомагала корзинку робити. З сестрою ми робили – розповіла про свою роботу дівчинка. 

Тут таки, в фойє, для відвідувачів презентували фотовиставку що має назву «Під небом України». ЇЇ підготували Катерина Валевська – киянка родом з Первомайська:


– Цю фотосушку мені подарував наш фотомайдановець. Він привіз її в суботу на алею «Небесної сотні». Два дні, в суботу і неділю стартувала ця маленька фотовиставка. Тут 43 світлини з алеї Небесної сотні перед душами тих українців які віддали своє життя за вільну мирну єдину Україну.

Всього, за день ярмарку, первомайські студенти зібрали майже дві з половиною тисячі гривень. Частину цих грошей вони віддали волонтерам «Майдан південь», а решту передадуть військовим про яких дбають. Трохи більше тисячі гривень зібрала решта учасників благодійного ярмарку. За ці кошти планують відремонтувати автомобіль УАЗ для медичних потреб 28 окремої аеромобільної бригади.

Loading

.